Energiglas sparar uppvärmningskostnader

Det pratas mycket om energianvändning nu. Kriget som pågår mellan Ukraina och Ryssland har ställt hela vår energianvändning på sin spets. Hur använder vi vår energi? Om inte vi som är privatpersoner ser till att ställa om, så kanske (Gud förbjude) staten talar om för oss hur mycket energi var och en kan och måste använda. Om kriget pågår i många år, vill säga. Där är vi inte riktigt ännu, men det tål att tänka på.

Energiglas i fönster kan rädda energianvändningen

En sak som vi själva kan göra är att minska energiåtgången för uppvärmningen av våra hus. Det kan handla om att skaffa sig solpaneler som tar tillvara solens energi. Det kostar en del, men hittills har staten gett bidrag till dem som installerar egna solpaneler på sina villor. Vi får hoppas att allt fler ansluter sin uppvärmning via el och luftvärmepumpar. Det sägs ju vara det billigaste sättet att värma sina hus på. Men det är sällan tillräckligt då man behöver komplettera uppvärmningen med andra värmekällor.

Installera energiglas på sina fönster

Ett annat och effektivt sätt att spara energi är att installera energiglas på sina fönster. Energiglas isolerar effektivt värmen inomhus och håller borta kylan utomhus. Om man inte vill byta hela fönster så kan man be en fönsterexpert att bara byta ut fönsterglasen med energiglas som är väl isolerande fönster. Det gör underverk för uppvärmningskostnaderna. Det kan intygas!