Från råvind till ny bostad

Har du också funderat på att göra en tillbyggnad på ert hus? Om man gillar sitt hus men märker att det är för litet, och håller på att växa ur det så kanske det är onödigt att flytta ur det, behöva flytta på barnens skola, förskola och alla vänner som de kanske har fått i det område som ni bor i just nu. Varför inte bygga ut huset? Visste du om att det går att bygga ut huset uppåt? Många hus har vindar som egentligen inte är bra till något alls. De samlar damm. Vi lägger allt som egentligen ska slängas uppe på vinden, istället för att återvinna det eller ta vara på det. I övrigt blir de flesta vindar bara blåshål. Varför inte ta till vara det? Läs mer här om hur man kan göra om en vind till bostad: gleipnergruppen.se/ravind/.

Så kan ni bygga vinden till fler rum

Om ni river undertaket och målar om det, så kan ni få mer rum under taket. Det går att riva ut det som man förut byggde för takets skull, och isolerar det och väggarna så går det att göra om vinden till rum där barnen, eller som ni vill ha till vardagsrum. Det går att bygga fina och luftiga trappor upp till vinden. Att bygga om sin vind i sitt hus, gör fastigheten större och ett större hus ökar fastighetens värde. Så att göra om vinden till fler rum, är en bra investering för hela er fastighet. Och när allt är klart så kanske alla i familjen bo uppe på den före detta vinden.

Renovera vinden på rätt sätt

Men innan allt är klart gäller det att renovera om vinden först. Och ska man anlita hantverkare för ett stort jobb så är det bra om man anlitar en firma som har gjort det många gånger innan. Att anlita en erfaren firma är bra på så sätt att man slipper en massa misstag.  En erfaren firma som har gjort renoveringar av vind till rum som man kan bo i, är ju guld värt.  De vet hur de bör gå till väga. De har gjort det många gånger förut och vet vilka misstag som de ska undvika och vad som är bra att tänka på och planera innan de börjar arbetet.