Funderar du på ett hus på landet?

Följer du med trenderna på sociala medier? Nu menar jag inte trender som att utmana varandra i alla möjliga lustiga eller olustiga saker som man ska göra; filma sina ungar när de gör blöjan bajsig, locka sin hund att bli rädd, lura sin sambo till diverse dumheter och liknande. Nej här menar vi trenden med att visa upp sina ambitioner till snygga inredningar och hur fint man har lyckats. Det kan bara konstateras att vi fortfarande längtar ut till landet. Kanske det har att göra med att vi upplever nya saker som vi inte har gjort förut; pandemin och ett krig i Europa.

Alla längtar ut till landet

Vi svenskar har nog längtat ut till landet för det mesta. Särskilt under somrarna så längtar vi ut till landet. Särskilt gäller det när vi ska fira midsommar. Stan är helt tom på folk, i stället har alla dragit ut i skärgården, sina små torp i skogen och sommarstugorna är fulla med folk som vill fira midsommar tillsammans. Men inte bara på somrarna, vi ser att alltfler vill flytta ut på landet.

Rädsla gör ibland konstiga saker med oss människor. När vi blir rädda, vill vi fly till det som känns tryggt, och när man känner sig osäker är det landet som känns tryggt. Om kriget skulle komma, är det många som vill fly ut på landet, och många känner nog en stor osäkerhet inför framtiden. Och när matpriserna stiger så är det alltfler som vill odla eget och kanske vill förse sig med mat på egen hand i stället för att lita på en osäker framtid.
Har du också funderat på att skaffa ett hus på landet?

Vill du hitta ett gammal hus eller bygga nytt?

Då finns två alternativ, antingen hitta ett befintligt hus som är till salu, på den plats som man önskar bo på, eller så vill man kanske ha ett nytt hus, som är som man önskar sig. Det finns hustillverkare där man som kund kan beställa exakt det slags hus som man önskar sig, med alla olika funktioner som man tycker är viktiga och med den design som man önskar. Då är ju allt nytt och det är verkligen en helt fantastisk känsla att få flytta in i något som är helt nytt.