Hur hittar man bästa medarbetarna?

Ska man som arbetsgivare locka till sig de bästa inom olika branscher gäller det att vara attraktiv. Allt fler arbetsgivare har insett detta och visar redan i jobbannonserna att de vill locka till sig de viktigaste nyckel-personerna när de rekryterar.
De skriver bland annat “här på kontoret har vi kul” eller “hos oss har vi återkommande fester för personalen” och att man har AW, och därmed odlar en kultur där man har kul på arbetsplatsen. Det är väl bra, att ha kul på arbetsplatsen, att folk ska trivas, men det kan ju aldrig vara huvudsaken, så tänker väl de flesta arbetsgivare, eller hur?

Alla vill ha hårt dedikerade arbetare

De flesta som jobbar hårt på företaget vill säkert själva bestämma vad de gör på sin lediga tid. Att spendera allt för mycket tid på företaget kanske inte är det ultimata, men viktigt att kunna tänka sig spendera sin arbetstid på sitt arbete och att alltid göra sitt bästa. Det är sådan personal som de flesta arbetsgivare vill ha.
Så hur ska man locka till sig arbetstagare som är villiga att göra sitt absolut bästa?
Fester är som sagt det som lockar folk. Särskilt om det är fester där de som deltar får vara i centrum. Varför inte ordna fester med jämna mellanrum? Kanske 4 gånger om året? En kick-off på hösten när allting startar igen? En julfest, en vårfest när allting ska går ner i varv och alla går på semester och en fest före påsken, det är ungefär som mitt emellan allt det andra som ska hända på ett företag.
På så sätt får arbetarna lön för mödan (förutom lönen). De känner sig sedda, de känner att de blir uppskattade. De kan få motivation att fortsätta. Så vad ska hända på festen?

Är det nu som alla kloka hjärnor ska slås ihop?

Var ska festen hållas? Ett bra sätt att hålla ihop personalen är att inte gå iväg, det är lätt hänt att alla splittras då. Om man arrangerar festen på plats, på kontoret, så kan alla vara med och personalen känner inte att de måste betala ur egen ficka för mat och dryck. Om ni har festen på kontoret så slipper ni kostnader för hyra av extern lokal.
varför inte hyra in bord och stolar när ni ska duka? Här kan ni klicka på länken till en som hyr ut bord och stolar och i princip allt som behövs till en fest: https://www.aladdinsuthyrning.se/.