När du behöver fönsterrenovering i Stockholm

Är det dags för en fönsterrenovering? Om man har utslitna fönster kanske det är dags för en fönsterrenovering. Vi har sett att elen har blivit mycket dyrare under de senaste 3-4 månaderna, och inget tyder på att kostnaden ska gå ner. Det är så mycket som är osäkert just nu. Och som villaägare vill man veta vilka fasta kostnader som man har. Uppvärmningskostnaderna är som alltid den största utgiften och man kan behöva göra något åt att inte just uppvärmningskostnaderna skjuter ännu mer i höjden.

1/3 av värmen går ut genom fönster och dörrar

Inte helt oväntat är det ju genom fönster och dörrar som uppvärmningen sipprar ut. Därför är en total fönsterrenovering en ganska så bra åtgärd för att se till så att inte värmen bara försvinner. De moderna fönster som vi nu ser på marknaden har just de funktionerna som vi önskar. Som konsument har man ju den makten att leverantörer och tillverkare rättar sig efter det som vi efterfrågar, och just nu är efterfrågan stor på väl isolerade fönster. Så att byta till fönsterglas till energifönster är en åtgärd som är värt att tänka på.

Energifönster som isolerar bostäder

Man kan mycket väl byta ut sina fönsterglas till energifönster. Särskilt om man vill vara säker på att uppvärmningen inte sipprar ut. Även om de är dyrare än andra fönster, så kan man räkna med att man vinner på det i längden. Det finns även hantverkare som byter fönster och som kan ge bra villkor för ett lån på fönsterbytet. Man ska bara se upp med vilken ränta som de tar. Tar de en större ränta än det som du har på ditt bolån, kan du alltid diskutera med din bank om att ta ett större lån som du sedan betalar av.