Prova bygga eget garage?

Behöver du ett nytt garage eller ska du renovera ett garage som du redan har och istället bara behöver byta ut garageportarna?  Ett enda aber med garageportar är att de är ganska så dyra. De är nödvändiga men kanske man kan bygga en egen garageport?

Bygga egna garageportar

Om du inte vill lägga en hel förmögenhet på garageportar kan du bygga egna garageportar, förutsatt att du kan bygga dem som dörrar. Äldre hus har garageportar som ser ut som pardörrar, och varför inte? Om du inte vill köpa dyra garageportar så kan du bygga egna garageportar och då som dubbeldörrar. Det innebär att du bygger två dörrar till ditt garage. Sedan bör du skaffa ett riktigt säkerhetslås, för vanliga dörrar med vanliga lås är mycket lätta att bryta upp. Det viktiga är att du bygger garageportarna riktigt bastanta, med tjockt virke som inte går att bryta upp. Det är oftast låset på dörrarna som är lättast att bryta upp, så att skaffa riktiga säkerhetslås på garageportarna är mycket viktigt, plus att det nog är bäst att inte lägga särskilt värdefulla saker i garaget, ifall att…

Du kan även köpa begagnade garageportar

Om du inte vill bygga, eller inte kan bygga egna garageportar så kan du alltid leta på nätet efter begagnade garageportar. Det är många som inser att man inte bara behöver slänga väl fungerande garageportar när man skaffar nya, utan man kan återanvända garageportar som någon annan inte längre vill ha. Det är det som är framtidens melodi; det som går att återanvända ska återanvändas. Så varför inte kolla Blocket eller någon annan säljsajt? Du kommer sannolikt att hitta flera garageportar. Särskilt många lär du hitta om du bor i en storstad som Uppsala, Örebro, Västerås, Malmö eller Stockholm. Bor du till exempel i Örebro kan du googla “begagnade garageportar Örebro” så lär du hitta några sådana. Lycka till!