Välj rätt hantverkarfirma till badrumsrenoveringen!

Det bör du leta efter när du väljer hantverkarfirma för din badrumsrenovering
Har du också behov av att få badrum och toalett renoverade? Går det många år mellan renoveringarna så är det stor risk för att en renovering verkligen är på sin plats. Det som kan hända om man inte renoverar badrum är att rören går sönder. Man måste i så fall riva upp hela badrumsgolvet, göra ett stambyte och lägga helt ny inredning i badrummet.

Kontrollera först om allt fungerar

Det bästa som du kan göra med ditt badrum om du misstänker att du snart behöver renovera det, är att ta dit en VVS-montör. Många av dem har så kallad TV-inspektion som innebär att de för in en kamera i miniatyr och då kan du själv se hur det är ställt med rören i badrum, kök och toalett. Efter det kan du sedan bestämma om du behöver göra en rörspolning så att allt som kan ha fastnat i rören kommer bort och så att de fungerar som de ska.

Ser ni att rören är slitna kan du komma undan lättare genom att göra en så kallad relining. Det innebär att hantverkarna lägger in plast, eller hela plaströr inuti rören. På så sätt förlänger du livslängden på rören så att de håller en ännu längre tid. Men är det så att rören är helt utslitna behöver du göra ett stambyte.

Det viktiga valet av hantverkare

  • Ta in offert från flera olika hantverkarfirmor.
  • Kontrollera omdömen från deras tidigare kunder.
  • Ta kontakt med dem, erbjuder de kostnadsfria hembesök är det ett bra tecken på att de är seriösa.
  • Skriv avtal med dem som du anlitar. Då vet både de och du vad som ingår och vad som är bestämt. Det är viktigt att allt som ni bestämmer är dokumenterat. Skulle ni bli osams om vad som gäller, så är det avtalet som avgör vad som är rätt.