Vill du renovera badrum eller kök?

Funderar du på en badrumsrenovering eller en köksrenovering? Tycker du att det är dyrt och funderar på att göra det själv? En del kan man ju göra själv. Saker som man kan göra själv är till exempel:

    • riva ut inredningen själv
    • riva ut kakel och klinker
    • kakla och lägga på nytt klinker

Sedan bör man inte koppla VA-rör själv. Det bör man alltid anlita en rörmokare som gör, så det inte blir fel. Det är ju ganska viktigt att det inte blir fel. Det finns en del hantverkarsidor som beskriver hur man ska göra, men vår rekommendation är ändå att inte göra sådant själv. När det kommer till alla renoveringar som rör sådant som finns inuti väggar, som rör, bör man alltid anlita behöriga hantverkare för. Det samma gäller även elledningar. Både att riva ut gamla elledningar och att koppla elledningar är aldrig bra att göra själv.
Så när det kommer till elen bör man alltid anlita en riktig elektriker som gör det åt en.

Bäst anlita hantverkare för att bygg våtrum

På samma sätt är det med alla våtutrymmen, även här är det viktigt att inte göra så att det kanske blir fel. Alla våtutrymmen bör ha rätt material, rätt vinklar så att vattnet alltid rinner åt rätt håll. Det går att bygga i kök och badrum så att fukten inte kommer åt väggar och skapar fukt som går in i väggarna. Det är väldigt, väldigt viktigt att det blir rätt, för blir det fel, så brukar de allra flesta försäkringsbolag inte vilja ersätta eventuella skador om det blir fel.

Kontrollera hantverkaren innan du bestämmer dig

Det är alltid viktigt att kontrollera den rörmokare och elektriker som du funderar på att anlita. Det bör alltid vara en behörig rörmokare och en certifierad elektriker, för om det blir fel, ska den rörmokaren eller elektrikern få stå till svars och ersätta dig om någon skada dyker upp. Det bästa är alltid att kontrollera hantverkarnas omdömen på reco.se eller Trustpilot, eller hitta.se. Då vet du vilka du inte ska kontakta.